Špaldové cestoviny s tuniakom z jednej panvice

ckatka - bez fotkyckatka, 7. marca 2014
Špaldové cestoviny s tuniakom z jednej panvice
Foto: ckatka

Ďalší z mojej kategórie bezmliečnych a bezpšeničných receptov, možno sa niekto inšpiruje na rýchly obed alebo večeru.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (alebo čerstvá)
podľa chuti (bazalka, rozmarín, cesnak, ...)
 (alebo olej)




Postup

  1. 1

    Vezmeme hlbsiu neprilnavu panvicu (idealne ak ma aj pokrievku), dame do nej zovriet vodu (nie vela, tak 3-4 cm), nasypeme cestoviny, aby neplavali ale boli namocene, prisypene mrazenu zeleninu (kto ma aku rad, ja davam mrkvu kukuricku a brokolicu) a nechame dusit 10 min. Ak nemate pokrievku strazte a obcas miesajte, pripadne podlejte trochou vody ak mate pocit ze by mali priharat.

  2. 2

    Pridajte tuniaka a olivy, bylinky, premiesajte, podavajte.

  3. 3

    "Omacka" sa moze vylepsit kecupom, sojovou smotanou, struhanym syrom, alebo cimkolvek podla chuti, a vobec sa nemusia spinit dva hrnce (jeden na cestoviny a druhy na omacku)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia