Špaldová krupica so sójovým mliekom
Autor receptu: paploska
Túto kašu robievam vždy ráno, keď zistím, že sójové jogurty už došli :-) a zabudla som
doplniť zásoby. V prípade intolerancie ju určite oceníte.
1 porcia |
2 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Na kašu môžete použiť aj hotové sójové mlieko. To sa však oplatí otvoriť, len ak potrebujete viac porcií. Nemá dlhú trvanlivosť. Občas ho vymením aj za kokosové mlieko, ale to je dosť mastné (a pre mňa aj ťažšie na žalúdok).
- Ak nemáte hotové mlieko, jednoducho si ho pripravíte z vlažnej vody a 2 lyžíc sójového sušeného mlieka. Poriadne premiešajte, až dostanete bielu hladkú tekutinu podobnú mlieku.
- "Mlieko" dáte variť so štipkou soli a do vriacej zmesi pomaly pridávajte krupicu. Varíte asi 5 minút. Do hotovej krupice môžete dať, podľa toho čo vám chutí, med, javorový sirup alebo trstinový cukor, banán. V závere do nej ešte pridám lyžicu ghee (môžete aj obyčajné maslo)
Dávajte pozor, aby ste ju nepresladili. Ja som tam tentokrát pridala aj čokoládu :-) a krupicu kupujem v DM.