Spaghetti s rukolou, hubami, paradajkami a parmezánom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Potrebovala som rýchlo a chutne navariť, spravila som spagetti so suchohríbmi, jarnou cibuľkou, chilli papričkou a rukolou, posypala parmezánom.

2
porcie
20 minút
príprava
6 minút
na 90 - 100 °C

Postup

  1. Rukolu som umyla, nechala dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
  2. ...suchohríby som namočila do teplej vody,..
  3. ...spagetti som dala variť do vriacej osolenej vody,...
  4. ...pokrájala som jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska,...
  5. ...umyté datľové paradajky som pokrájala na polovice,...
  6. ...na rozohriatom olivovom oleji som orestovala jarnú cibuľku,...
  7. ...pridala som suchohríby aj s vodou v ktorej boli namočené a dusila som ich do mäkka,...
  8. ...ked sa všetka tekutina odparila, orestovala som na výpeku chilli papričku a cesnak pokrájaný na drobno,...
  9. ...pridala som datľové paradajky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, orestovala som krátko, ...
  10. ...scedila som uvarené spagetti na al dente, časť vody som zachytila, dala na panvicu k orestovanej zelenine, pridala som spagettti, premiešala, krátko povarila, kým sa voda z uvarených cestovín vsiakla do spagiet, vypla som plameň, pridala som pripravenú rukolu, ochutila citrónovou šťavou, oreganom, premiešala spolu ...
  11. ..a horúce podávala horúce, na tanieri som ešte posypala vňaťou jarnej cibuľky, strúhaným parmezánom a hoblinkami z parmezánu, pokvapkala ešte olivovým olejom a citrónovou šťavou.
  12. ...je to rýchle a chutné jedlo, nádherne voňavé po suchohríboch, cesnaku a koreninách s pikantnosťou chilli papričky a rukoly, ktorej horkastú chuť som vyvážila citrónovou šťavou, citrónová šťava výborne doplnila aj datľové paradajky a huby, celé som doplnila parmezánom.