Spaghetti s mäsovými guľôčkami s paradajkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kvietela

Postup

  1. Najprv si uvaríme špagety, po uvarení pokvapkáme troškou olivového oleja. Do malého pekáčika alebo inej vhodnej nádoby (ja som použila vrchnák z malej jenskej misy) poukladáme rozpolené cherry paradajky a celé strúčiky cesnaku (tieto môžu ostať aj v šupke). Pár kvapiek olivového oleja, troška soli a bazalky. Piecť v rúre na strednej teplote cca 10-15 minút, kým nevyzerajú nejako takto:
  2. Medzitým si ochutíme mäso - pridáme doň vajce, všetky koreniny, worchester a na záver syr a strúhanku - toľko, aby sa z mäska dali pohodlne robiť guľôčky a nerozpadávali sa. Petržlenová vňať je ideálna čerstvá, samozrejme, ale môže byť aj mrazená či sušená. Nebojte sa troška ochutnať, aby ste sa uistili že je najmä dosť slané. Tieto guľky potom oprážame na olivovom oleji (ja som pridala aj troška masla pre chuť - môže sa dať aj troška napr. bravčovej masti).
  3. Hotové - primerane pripečené
  4. Ešte omáčka - cibuľu pokrájať nadrobno, osmahnúť na masle/oliv. oleji. Po minútke pridať čerstvý cesnak na plátky, smažiť pol minúty. Pridať pečené paradajky aj cesnak, ďalšiu polminútku smažiť. Podliať troškou bieleho vína, po odparení pridať paradajkový pretlak. Pridať bobkový list a všetky ostatné bylinky/koreniny. Primerane osladiť cukrom (podľa chuti).
  5. Na tanier dať špagety, na ne guľôčky, poliať omáčkou a prípadne posypať navrch čerstvou pažítkou/bazalkou/tymiánom a parmezánom.