Spaghetti Puttanesca
Autor receptu: fafrnok
Tento recept som zverejnil na viacerych miestach.
Spaghetti Puttanesca sa dajú veľmi jemne preložiť ako špagety podľa pracovníčok verejných domov. Zrejme už vtedy bolo jasné, že marketing je základ a láska ide cez žalúdok. Hoci aj kúpená. Stačila omamná aróma a zákazníci stáli v radoch. Síce mi nie je jasné kedy slečny stíhali vymýšľať recepty a už vôbec nechápem kde ich stíhali pripravovať? Dvojplatnička v hotelovej izbe?
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do osolenej vody dáme variť špagety a jedným okom sledujeme, v stave al dente vylovíme.
- Medzitým na kvapôčke olivového oleja opražíme cesnak, po chvíľke pridáme kapary, olivy, ančovičky, chilli (všetko v nasekanom stave) a oregano.
- Po pár minútach tam švacneme paradajky, privedieme do bublajúceho stavu a 5 minút dusíme, prípadne kým nemáme akurátnu omáčkoidnú konzistenciu.
- Stiahneme z plameňa a pridáme špagety.
- Citlivo premiešame a snažíme sa každú špagetu obaliť sósom.
- Posypeme parmezánom a a pokvápeme jemne olivovým olejom.
- Dobrú chuť !