Spaghetti Puttanesca

Autor receptu: fafrnok

Tento recept som zverejnil na viacerych miestach. Spaghetti Puttanesca sa dajú veľmi jemne preložiť ako špagety podľa pracovníčok verejných domov. Zrejme už vtedy bolo jasné, že marketing je základ a láska ide cez žalúdok. Hoci aj kúpená. Stačila omamná aróma a zákazníci stáli v radoch. Síce mi nie je jasné kedy slečny stíhali vymýšľať recepty a už vôbec nechápem kde ich stíhali pripravovať? Dvojplatnička v hotelovej izbe?

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do osolenej vody dáme variť špagety a jedným okom sledujeme, v stave al dente vylovíme.
  2. Medzitým na kvapôčke olivového oleja opražíme cesnak, po chvíľke pridáme kapary, olivy, ančovičky, chilli (všetko v nasekanom stave) a oregano.
  3. Po pár minútach tam švacneme paradajky, privedieme do bublajúceho stavu a 5 minút dusíme, prípadne kým nemáme akurátnu omáčkoidnú konzistenciu.
  4. Stiahneme z plameňa a pridáme špagety.
  5. Citlivo premiešame a snažíme sa každú špagetu obaliť sósom.
  6. Posypeme parmezánom a a pokvápeme jemne olivovým olejom.
  7. Dobrú chuť !