Spaghetti preliate s ragú z čerstvých kuriatok a grilovaným lososom s čerstvou bazalkou

Autor receptu: chutimi

Veľmi chutné sezónne cestoviny s nenáročnou prípravou pre tých, čo majú radi huby

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyte si lososa a nakrájajte ho na 2-3 filetky (cca. 3 cm pásy na šírku). Posypte soľou a korením. Odstráňte nečistoty z kuriatok a zľahka umyte (neumývajte príliš). Nadrobno nasekajte cibuľu.
  2. Uvarte spaghetti (alebo iné cestoviny -tagliatelle, pappardelle,...) do osolenej vriacej vody al dente.
  3. Na panvici rozohrejte trochu masla (alebo olivového oleja) a orestujte kuriatka s nadrobno posekanou cibuľou. Pokiaľ máte k dispozícii jarnú cibuľku, použite tú. Ochuťte soľou, korením a mletou alebo drvenou rascou.
  4. Na druhej panvici si rozohrejte maslo alebo olivový olej a osmažte lososové filetky z oboch strán pár minút. Lososa môžete samozrejme aj grilovať, bude ešte lepší. Tento a predchádzajúce dva úkony viete s prehľadom robiť aj súčasne.
  5. Servírujte v hlbokom tanieri. Uložte cestoviny, prelejte ich kuriatkovým ragú. Na vrch uložte lososa a dozdobte nahrubo nasekanou čerstvou bazalkou.