Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami (fotorecept)
Autor receptu: frezia
Kuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice
do konca júna. Sezóna trvá až do neskorej jesene a necháva veľa príležitostí užiť si pekne
a chutne jedlé huby často.
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pancettu (mozete pouzit slaninu oravsku) a cibulu pokrajame na kocky,kuriatka na kusky.
Do horuceho oleja pridame pokrajanu pancettu (slaninku),cibulu,oprazime a pridame kuriatka.Vsetko to spolu asi 4 minuty oprazime. Nie pridlho,aby to nestratilo konzistenciu.
- Pridame na polovicu prekrojene cherry paradajky,cerstvy rozmarin a parkrat to prehodime. Osolime a pokorenime.
- Do vriacej osolenej vody dame varit spagety.
- Pridame za lyzicku masla.
- Do zmesi na panvici pridame pokrajanu petrzlenovu vnat.
- Spagety uvarene al dente pridame do panvice.
- Necedime ich cez sito,musi byt v nich trocha vody, v ktorej sa varili.
- Parkrat to v panvici prehodime a ihned servirujeme.