Spaghetti con cantarelli - špagety s kuriatkami (fotorecept)

Autor receptu: frezia

Kuriatka patria k prvym jedlym hribom sezony, v závislosti od počasia, klícia od polovice do konca júna. Sezóna trvá až do neskorej jesene a necháva veľa príležitostí užiť si pekne a chutne jedlé huby často.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pancettu (mozete pouzit slaninu oravsku) a cibulu pokrajame na kocky,kuriatka na kusky. Do horuceho oleja pridame pokrajanu pancettu (slaninku),cibulu,oprazime a pridame kuriatka.Vsetko to spolu asi 4 minuty oprazime. Nie pridlho,aby to nestratilo konzistenciu.
  2. Pridame na polovicu prekrojene cherry paradajky,cerstvy rozmarin a parkrat to prehodime. Osolime a pokorenime.
  3. Do vriacej osolenej vody dame varit spagety.
  4. Pridame za lyzicku masla.
  5. Do zmesi na panvici pridame pokrajanu petrzlenovu vnat.
  6. Spagety uvarene al dente pridame do panvice.
  7. Necedime ich cez sito,musi byt v nich trocha vody, v ktorej sa varili.
  8. Parkrat to v panvici prehodime a ihned servirujeme.