Spaghetti alla puttanesca

frezia - fotkafrezia, 7. júla 2014
Spaghetti alla puttanesca
Foto: frezia

Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 strúčik
1 malá
300 g
20 g
20 g
1 ks
20 g
 alebo petržlénova vnať
 alebo pecorino




Postup

  1. 1

    Do horuceho oleja dame oprazit pokrajany cesnak, nakrajanu cibulu a sardelky. Pomaly prazime, kym sa nam sardelky nerozpustia. Pridame cherry paradajky, (alebo cherry paradajky vo vlastnej stave) pokrajanu feferonku, oregano a cerstvo namlete korenie. Par minut povarime, aby sa chute spojili. Na zaver pridame vykostkovane a prekrojene olivy a kapary. Mozeme pridat par bazalkovych listkov. Podla potreby este osolime a okorenime.

    Spaghetti alla puttanesca - obrázok 1
  2. 2

    Zvlast si uvarime spaghetti al dente. Pridame ich do uvarenej zmesi a premiesame.

    Spaghetti alla puttanesca - obrázok 2
  3. 3

    Na zaver pridame na kocky nakrajany parmezan, (pecorino) premiesame a servirujeme. Ozdobime cerstvou bazalkou, alebo petrzlenom.

    Spaghetti alla puttanesca - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
super, toto je presne podla mojho gusta, ale moj "gusto" nechce olivy, tak si davam len sebe na tanieri
1x frezia
frezia68
Výborný recept,určite ho vyskúšam :-) ,hoci si ho trocha upravím.Rýchly,letný....pekný večer :-)
1x frezia
micanela
parada - len vynecham cili kvoli diete /viem, uz to nebude to prave ale urcite to bude fajne/
1x frezia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia