Cestoviny
Špagety so syrovo-šampiňónovou omáčkou a s mäsovými guľkami (fotorecept)
Autor receptu: anne19
Naše obľúbené špagety podľa môjho vymysleného receptu.*
Jednoduchý, rýchly a chutný obed alebo večera pre milovníkov cestovín. 🤪
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé pripravíme mäsové guľky. Do misy vložíme mleté mäso, pridáme vajcia, pretlačený cesnak, postrúhanú cibuľu a parmezán, crkneme trochu Bambina (cca 1 PL), posolíme. Všetko spolu premiešame a následne zo zmesi vytvoríme guľky. Na panvici ohrejeme 2 PL bravčovej masti a guľky smažíme, kým nie sú hotové.
- Teraz si pokrájame šampiňóny a šupneme ich do panvice, kde sme pražili mäsové guľky. Posypeme hubovým korením a opražíme.
- Pripravíme si omáčku. V hlbokej panvici (ja používam wok) alebo hrnci dáme zohriať smotanu, Bambino, parmezán a syr gouda. Miešame kým nie je syr roztopený. Potom pridáme opražené šampiňóny a chvíľu spolu povaríme. Osolíme.
- Hotovú omáčku vylejeme na uvarené a scedené špagety. Všetko spolu poriadne premiešame. Podávame s nastrúhaným parmezánom a mäsovými guľkami. Dobrú chuť! 🙂