Cestoviny

Špagety so syrovo-šampiňónovou omáčkou a s mäsovými guľkami (fotorecept)

Autor receptu: anne19

Naše obľúbené špagety podľa môjho vymysleného receptu.* Jednoduchý, rýchly a chutný obed alebo večera pre milovníkov cestovín. 🤪

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé pripravíme mäsové guľky. Do misy vložíme mleté mäso, pridáme vajcia, pretlačený cesnak, postrúhanú cibuľu a parmezán, crkneme trochu Bambina (cca 1 PL), posolíme. Všetko spolu premiešame a následne zo zmesi vytvoríme guľky. Na panvici ohrejeme 2 PL bravčovej masti a guľky smažíme, kým nie sú hotové.
  2. Teraz si pokrájame šampiňóny a šupneme ich do panvice, kde sme pražili mäsové guľky. Posypeme hubovým korením a opražíme.
  3. Pripravíme si omáčku. V hlbokej panvici (ja používam wok) alebo hrnci dáme zohriať smotanu, Bambino, parmezán a syr gouda. Miešame kým nie je syr roztopený. Potom pridáme opražené šampiňóny a chvíľu spolu povaríme. Osolíme.
  4. Hotovú omáčku vylejeme na uvarené a scedené špagety. Všetko spolu poriadne premiešame. Podávame s nastrúhaným parmezánom a mäsovými guľkami. Dobrú chuť! 🙂