Špagety so sušenými paradajkami, kapary a petržlenom

paploska - fotkapaploska, 27. augusta 2013
Špagety so sušenými paradajkami, kapary a petržlenom
Foto: paploska

Tento týždeň, po náročnej práci, relaxujem v kuchyni. Za oknom sa skoro zmráka a tak máme stále na niečo chuť :-) Pre dnešok sú Zobraziť celý popisTento týždeň, po náročnej práci, relaxujem v kuchyni. Za oknom sa skoro zmráka a tak máme stále na niečo chuť :-) Pre dnešok sú to rýchle a chutné špagety podľa talianskeho receptu.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
200 g
90 g
3 strúčiky
chrsť
3 PL
3 PL
2 dl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné ingrediencie. Keď mám všetko po ruke, urýchlim celý proces a zvyčajne sme poriadne hladní, takže rýchlosť je najdôležitejšia :-).

    Špagety so sušenými paradajkami, kapary a petržlenom - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si pokrájame nadrobno cesnak, posekáme kapary a pokrájame paradajky. Ja som mala nakladané v soli, takže som ich pred použitím poriadne vymyla v studenej vode. Omáčku som už nesolila.

    Špagety so sušenými paradajkami, kapary a petržlenom - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji opečieme cesnak, pridáme kapary a paradajky. Opekáme asi 3 min. Pridáme víno a varíme, kým sa nám neodparí alkohol.

    Špagety so sušenými paradajkami, kapary a petržlenom - obrázok 3
  4. 4

    Špagety uvaríme podľa návodu. Používam výborne špaldové špagety od Alnatury, ale dnes som zohnala kukuričné, takže nabudúce vyskúšam. Do omáčky pridáme posekanú petržlenovú vňať, špagety a krátko spolu opečieme. Pozor, krátko, aby sa nerozvarili. Nakoniec pridáme nasucho opraženú strúhanku, ak nemáte alergie, tak si tam pridajte postrúhanú mozzarellu . A zapíjame dobrý bielym vínkom :-)

    Špagety so sušenými paradajkami, kapary a petržlenom - obrázok 4

Diskusia k receptu

jerica
@paploska krásna prezentácia, určite výborné :-) recept sa mi páči , určite príde na rad v zástupe čakajúcich :-)kk+*
neposed
fajne, vsetko mam doma, uz sa len postavit k hrncu
katarina64
Môj typ cestovín...a už mám zásobu doma sušených paradajok,trošku je to horšie z petržlenovou vňaťkou,na hriadke je tento rok "prabiedna",niečo sa mi ale podarí z nej vydolovať...
alexa73
Tak , ja už presne viem ,čo bude u nás na večeru! Veľmi sa mi páči tvoj recept.
afataga
super recept :-), len ja som bazalkovy zavislak :-)
tiginko
pekný recept, pre mňa s parmezánom ako stvorený
tiginko
no veru, buď po taliansky spaghetti, alebo po slovensky špagety... ja sa len čudujem, že to v redakcii neopravili, mne niekedy opravujú aj kde netreba
paploska
no baby ďakujem :-( to preto, že som chcela dať talianske spaghetti a potom som to prepísala na slovenčinu s hroznou chybou :-) večer som asi mala šedý zákal :-) ani sa nepriznám čo som študovala....
afataga
napadla ma len jedna kniha, nezacina sa jej nazov na K ? :-)
kimlo
ja myslím že Kuchárska kniha... :-)
martinis
jeden z najlepšie a najkrajšie spracovaných receptov, aké som tu videl. takéto jedlá nazývam "luxusné", idú tam samé pochutiny a dobroty - sušené paradajky, kapary, vínko ... raz za čas si treba spraviť radosť aj takýmto jedlom :) a navyše používaš kvalitné suroviny, to sa mi páči, samozrejme za 5 hviezdičiek ;)
micanela
nadhera, konecne poriadny recept kde nie ziadny hnus /ako napr. syr z crievka na pizzu/. ta struhanka je dobry napad, urcite vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia