Špagety s paradajkovou omáčkou, mäsovými guľkami a syrom

lamey - bez fotkylamey, 17. septembra 2015
Špagety s paradajkovou omáčkou, mäsovými guľkami a syrom
Foto: lamey

K tomuto jedlu ma inšpiroval film Krstný otec :-D. Niečo podobné varili na mafiánskej "porade" v prvej časti a prišlo mi to ako fajn Zobraziť celý popisK tomuto jedlu ma inšpiroval film Krstný otec :-D. Niečo podobné varili na mafiánskej "porade" v prvej časti a prišlo mi to ako fajn nápad... Neviem či sa to úplne podobá, ale u nás sa toto jedlo volá aj Špagety Krstného otca.

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

1 balenie
1 konzerva drvené
0,5 kg
1 ks
 (alebo obyčajné)




Postup

  1. 1

    Mäsové guľku pripravíme tak, že zmiešame mäso, soľ, koreniny, prelisovaný cesnak a vajíčko. Všetko poriadne premiešame aby sa chute spojili. Tvarujeme menšie guličky asi tak 3-4 cm priemer. Dáme na trochou oleja potretý plech a pečieme na 190 stupňov približne 30-40 minút.

  2. 2

    Omáčku pripravíme nasledovne: Na troche oleja osmažíme do sklovita cibuľku. Vylejeme na ňu drvené paradajky necháme prevrieť, ochutíme trochou soli, škorice a ak je veľmi kyslá tak aj trochou cukru.

  3. 3

    Špagety uvaríme podla návodu.

    Špagety s paradajkovou omáčkou, mäsovými guľkami a syrom - obrázok 3

Diskusia k receptu

terinka55
Dobré jedlo. Najradšej to mám z čerstvých paradajok, ale v pohode aj hotové.
lamey
@terinka55 určite sú čerstvé paradajky oveľa lepšie. ja to však beriem ako rýchle sobotné jedlo, takže si uľahčujem ako to ide :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia