Špagety s mäsovými guľkami v rajčinovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Kedysi som na špagety robievala rajčinovú omáčku s pomletým mäsom, ale naša dcéra vymyslela inú verziu a tá nám všetkým veľmi chutí.
6 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 220 °C |
Postup
- Všetky ingrediencie na guľky zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Zo zmesi robíme maličké guľky, obalíme v strúhanke a dáme piecť na pomastenom plechu na 220°C asi 20-25 minút.
- Na oleji si osmahneme cesnak .....
- pridáme drvené paradajky, bujón, krátko povaríme. Ochutíme cukrom, provensálskym korením a nazáver pridíme čerstvú bazalku. Ak použijeme sušenú musíme ju pridať skôr aby sa povarila. Špagety dáme variť do osolenej vody cca 8 minút.
- Zo špagiet urobíme na tanieri "hniezdo" do stredu dáme rajčinovú omáčku a poukladáme guľky. Môžeme ozdobiť bazalkou, ale aj nastrúhaným syrom. Ja som si nato dala mozarelu a "nebíčko v papuľke" ako by povedal klasik.