Špagety s kuracím mäsom

Špagety s kuracím mäsom a špenátom (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom. Moze byt podavane za 20 minut. Je to znova inspiracia, pretoze sa to da vyuzit na mnoho dalsich variacii ako napr. cestoviny s orechovou omackou alebo morskymi plodmi and atd.

4-6
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravil som si suroviny. Prsia som nakrajal na tensie pasiky, posypal polovicou soli a korenia a premiesal. Cibulu som rozdelil na stvrtiny a pokrajal na tensie pasiky. Strucky cesnaku som nakrajal na kruzky a pripravil si ostatne ingrediencie, sol, korenie a susene oregano. Cherry paradajky som nechal v povodnej konzistencii, nekrajal som. Dodaju vybornu chut jedlu v kuse tak, ako su.
  2. Ja namiesto klasickych alebo celozrnych spagiet som pouzil bezlepkove spagety. Su to vlastne spagety vyrobene z nedozretej soje. Tie som dal do vriacej vody varit podla navodu. Ale obcas si postruham cuketu na rezance a tu uvarim v slanej vode a davam ju ako prilohu.
  3. Kuracinu som dal na rozohriaty (2 pl) olej nasolene a okorenene kuracie prsia, nakrajene na pruzky. Tieto som oprazil na strednom stupni teploty priblizne 3 minuty
  4. Oprazene kuracie maso som vybral a do vypeku som dal cibulu, cesnak, oregano a podlial 1 pl oleja a zvysok soli a korenia. To som opekal asi 2 - 3 minuty. Potom som pridal spenat. Ja tu pridavam len tak pre chut chilli papricku. To vsak je dobrovolne.
  5. Ja som tentokrat pouzil mrazeny, ale ak mate cerstvy, tym lepsie. Pridat dva pohare natlaceneho cerstveho spenatu a opekat pokial nezvedne. Zoberie to asi 3 - 4 minuty.
  6. Potom som pridal uz odlozene predpecene kuracie prsia a uvarene spagety. Dobre premiesal.
  7. Ked sa to vsetko spolu prehrialo, asi 1 minuta, vypol som zdroj tela a pridal na pruzky nakrajanu zelenu cibulku a premiesal.
  8. No a som hotovy a mozeme skonzumovat lahku veceru.
  9. No a takto si pestujem avokadovy stromcek.
  10. A tu je lepsie viditelny koren z avokada.