Špagety s kuracím mäsom a smotanovými paradajkami

kacenka7 - fotkakacenka7, 12. januára 2011

Tento receptík robievam už poriadne dlho a patrí k mojim najobľúbenejším. Vyskúšajte! Určite si tieto špagetky zamilujete :)

4
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
120 g
200 ml
1 ks, v konzerve
1 PL
 alebo




Postup

  1. 1

    Špagety uvaríme podľa návodu. Po uvarení prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Kuracie prsia a slaninu nakrájame na menšie kúsky. Na panvici s troškou oleja krátko osmažíme slaninku, až nám slaninka zavonia, môžeme pridať kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a smažíme do biela.

  3. 3

    Pridáme paradajky z konzervy, ktoré rozmačkáme a necháme bublať. Po 10 minútach ochutnáme a keď sú paradajky príliš kyslé pridáme lyžicu cukru. Následne pridáme kyslú smotanu a za občasného miešania necháme variť ďalších 10 minút. Môžeme tiež pridať bazalku, príp. oregano podľa chuti (nemusí byť). Môžeme podávať. Prajem dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

prasiatko
moze byt dobre, ale ja by som dala skor sladku smotanu... kysleho je tam dost v paradajkach... ale dobry tip... dakujem :)
kacenka7
samozrejme ako komu chutí, no ja si práve toto jedlo so sladkou neviem predstaviť...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia