Špagety
Špagety s hokaido-paradajkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: violeta
Tip na chutný jesenný obed alebo večeru
Postup
- Opražila som cibuľu na olivovom oleji a kúsku masla.
Pridala jednu sušenú chilli papričku bez zrniek, nakrájanú hokaido tekvicu aj so šupkou a nakrájanú kapiu. Zmes som oprážala do zmäknutia. Ku koncu som do zmesi pretlačila cesnaky a pridala koriander, rascu, oregano a soľ.
- Zmäknutú tekvicu som zaliala jednou konzervou paradajok a 250 ml horúcej vody. Omáčku som nechala odokrytú dusiť a zredukovať.
Zatiaľ sa uvarili špagety, ktoré som premiešala s trochou slnečnicového oleja. To preto, lebo som ich nepremiešala s omáčkou, ale ju servírovala na špagetách.
- Na jednotlivé porcie som nastrúhala parmezán.