Cestoviny so syrom

Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou

Autor receptu: skatulka

Odkedy som ich vyskúšala pripraviť, stali sa tieto cestoviny jedny z mojich najobľúbenejších. Jednoduchosť surovín a vynikajúca chuť.

4-5
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V osolenej vode uvaríme cestoviny. Vodu z cestovín nevylievajte, budeme ju potrebovať.
  2. Na panvici rozpustíme 2 PL masla. Pridáme čerstvé mleté korenie a orestujeme max. pol minúty.
  3. Pridáme za veľkú naberačku vody z cestovín. Následne pridáme cestoviny a zvyšné maslo. Teplotu znížime na minimum a pridáme Grana Padano (alebo parmezán) a pecorino. Necháme rozpustiť a pridáme rukolu. Možeme ešte mierne dosoliť.
  4. Podávame posypané postrúhanou citrónovou kôrou, môžeme pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy.