Cestoviny so syrom
Špagety cacio e pepe s rukolou a citrónovou kôrou
Autor receptu: skatulka
Odkedy som ich vyskúšala pripraviť, stali sa tieto cestoviny jedny z mojich
najobľúbenejších. Jednoduchosť surovín a vynikajúca chuť.
4-5 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- V osolenej vode uvaríme cestoviny. Vodu z cestovín nevylievajte, budeme ju potrebovať.
- Na panvici rozpustíme 2 PL masla. Pridáme čerstvé mleté korenie a orestujeme max. pol minúty.
- Pridáme za veľkú naberačku vody z cestovín. Následne pridáme cestoviny a zvyšné maslo. Teplotu znížime na minimum a pridáme Grana Padano (alebo parmezán) a pecorino. Necháme rozpustiť a pridáme rukolu. Možeme ešte mierne dosoliť.
- Podávame posypané postrúhanou citrónovou kôrou, môžeme pridať aj pár kvapiek citrónovej šťavy.