Špagety aké robím ja

janea - fotkajanea, 23. marca 2015
Špagety aké robím ja
Foto: janea

Spagety na sposob Bolognesse som mala vzdy rada, no odkedy ich robim podla svojej chuti, mam ich este radsej.:) Mne bola väcsinou ta Zobraziť celý popisSpagety na sposob Bolognesse som mala vzdy rada, no odkedy ich robim podla svojej chuti, mam ich este radsej.:) Mne bola väcsinou ta omacka kysla alebo nebola dochutena podla mojej chuti. Tak mi nezostavalo nic ine, len si ukuchtit sama. Dobry paradajkovy pretlak je zaklad. V tubach nekupujem, väcsinou su prekyslene. Kupujem ten najobycajnejsi v konzerve ale treba vyskusat, kazdy podla svojej chuti. Robim odoka, takze neuvadzam mnozstvo. Ja mam uspech s tymto receptom.

Suroviny

 (alebo vegetka)
pár kvapiek
pár kvapiek
 (alebo parmezán)




Postup

  1. 1

    Spagety uvarime v slanej vode a precedime.

  2. 2

    Zeler a mrkvu postruhame - kludne viac, cibulu nakrajame nadrobno, cesnak pretlacime.

  3. 3

    Vsetko poprazime kratko na oleji. Podlejeme trosku vodou a zase len kratko ca 5 min. podusime. Nedusim dlho, aby sa zbytocne neznehodnotili vitaminy.

  4. 4

    Potom pridame paradajkovy pretlak, korenie, sol, dochutime zeleninovym vyvarom/vegetkou a prilejeme trosku vody ale iba tolko, aby sme nemali omacku riedku.

    Špagety aké robím ja - obrázok 4
  5. 5

    Nechame prejst varom a pridame majoran. Ten davam vzdy nakoniec.

  6. 6

    Dochutim par kvapkami javoroveho sirupu a citrona. Citron je sice tiez kysly ale dodava omacke zaujimavu chut, ako aj JS.

  7. 7

    Potom nakladiem na taniere riadne kopce spagiet, polejem omackou a navrch dam syr. Taniere su vzdy doslova vylizane.:) Sorry, teraz som si vsimla, ze to nemam tak esteticky naservirovane ako vy,:( ach jaj zase som varila v behu...

Diskusia k receptu

jarunka
Take vegetarianske, moja dcera takto robi a tiez im chutia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia