Špagetti vongole
Autor receptu: norbertklubert
Keďže milujeme lastúry, mušle a všetko morske, dovolim si podeliť sa s receptom na prípravu vongole so špagetami
2-3 porcie |
35 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vongole namočíme do studenej vody a necháme cca 10 močiť. Následne vodu zlejeme a znovu pridame vodu opachneme pokym voda nie je číra.
- Základné ingrediencie ako cibula, cesnak, paradajky, petržlenovú vňať nasekáme a na olivovom oleji opečieme do zlatova, je dobre ak cibuľa nie je prepražená. Asi po 5 minútach trochu osolíme a pridáme nasekanú chilli papričku. Všetko podusíme cca 3minuty.
- Pridáme umyte vongole a biele víno, prikryjeme a podusime cca 6 minut občas premiešame.
- Nakoniec pridáme uvarené špagetti, všetko premiešame a podávame. mňam mňam :)