Špagetti vongole

Autor receptu: norbertklubert

Keďže milujeme lastúry, mušle a všetko morske, dovolim si podeliť sa s receptom na prípravu vongole so špagetami

2-3
porcie
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vongole namočíme do studenej vody a necháme cca 10 močiť. Následne vodu zlejeme a znovu pridame vodu opachneme pokym voda nie je číra.
  2. Základné ingrediencie ako cibula, cesnak, paradajky, petržlenovú vňať nasekáme a na olivovom oleji opečieme do zlatova, je dobre ak cibuľa nie je prepražená. Asi po 5 minútach trochu osolíme a pridáme nasekanú chilli papričku. Všetko podusíme cca 3minuty.
  3. Pridáme umyte vongole a biele víno, prikryjeme a podusime cca 6 minut občas premiešame.
  4. Nakoniec pridáme uvarené špagetti, všetko premiešame a podávame. mňam mňam :)