Špagetová tekvica - príprava pečením (fotorecept)

Autor receptu: shiculka

Špagetovú tekvicu som zaradila do nášho jedálnička už dávnejšie, ale nikdy som nebola spokojná s vysledkom, "špagety" boli skôr krátke rezance. Tento postup vám zaručí želany špagetovy efekt.

5 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 190-200 stupñov Celzia. Tekvicu nakrájame priečne na asi 2 cm hrubé kruhy...
  2. a nožíkom odstránime jadrá. Poukladáme na plech vystlany papierom na pečenie alebo silikónovou fóliou.
  3. Pečieme cca. 40 minút. Po vychladnutí ( asi 15 minút) vidličkou oddelíme dužinu od kôry.
  4. tadá, už len pridat oblúbenú omáčku, alebo podávame len ako prílohu.