Šošovicový prívarok
Šošovicový prívarok
Autor receptu: bogar
Tento šošovicový prívarok je
bezlepku a bez laktózy. Je lahodný,
krémový a všetkým chutil.
30 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Celý postup som nestihla odfotiť tak len taká domáca rýchlofotka :)
Takže na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita až zlata. Pridáme pretlačený cesnak, červenú papriku, mletú rascu , čierne korenie a premiešame. Dbáme, aby to nebolo na silnom horáku inak paprika a cesnak zhorknú. Pridáme šošovicu, ktorá bola namočená asi pol hodiny aj s vodou, ktorú neabsorbovala. A zalejeme vodou podľa potreby. Pridáme bobkový list a varíme kým šošovica zmäkne. Pridáme bujón a dosolíme ak je to potrebné.
Vytlačíme šťavu z citróna, každý podľa chuti, taktiež cukor. Zalejeme smotanou, v ktorej som ja osobne rozmiešala kukuričný škrob. Ak je potrebné, dochutíme soľou citrónom alebo cukrom necháme prevrieť aspoň 2 minúty. Na záver pridáme na chuť majoránku mletú a odstavíme.
- My milujeme cesnak a kurkumu na záver, keď je šošovička odstavená z ohňa, pretlačíme cesnak strúčik a kurkumu premiešame a konzumujeme. Je vynikajúca... Na vrch si dajte podľa chuti čo máte radi.