Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok

Autor receptu: bogar

Tento šošovicový prívarok je bezlepku a bez laktózy. Je lahodný, krémový a všetkým chutil.

30 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Celý postup som nestihla odfotiť tak len taká domáca rýchlofotka :) Takže na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku do sklovita až zlata. Pridáme pretlačený cesnak, červenú papriku, mletú rascu , čierne korenie a premiešame. Dbáme, aby to nebolo na silnom horáku inak paprika a cesnak zhorknú. Pridáme šošovicu, ktorá bola namočená asi pol hodiny aj s vodou, ktorú neabsorbovala. A zalejeme vodou podľa potreby. Pridáme bobkový list a varíme kým šošovica zmäkne. Pridáme bujón a dosolíme ak je to potrebné. Vytlačíme šťavu z citróna, každý podľa chuti, taktiež cukor. Zalejeme smotanou, v ktorej som ja osobne rozmiešala kukuričný škrob. Ak je potrebné, dochutíme soľou citrónom alebo cukrom necháme prevrieť aspoň 2 minúty. Na záver pridáme na chuť majoránku mletú a odstavíme.
  2. My milujeme cesnak a kurkumu na záver, keď je šošovička odstavená z ohňa, pretlačíme cesnak strúčik a kurkumu premiešame a konzumujeme. Je vynikajúca... Na vrch si dajte podľa chuti čo máte radi.