Šošovicový prívarok s údenou krkovičkou a cibuľkovými kolieskami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Prívarok robievam najčastejšie so smotanou.Teraz som vyskúšala inú verziu a zdá sa mi omnoho lahšie staviteľná..

50 minút
príprava
30+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zostala mi údená krkovička od Vianoc, tak som ju rozmrazila, umyla a uvarila v celku v kapustnici.Uvarenú som pokrájala na tenké plátky.Na prívarok som si v rajnici roztopila masť a pokrájala do nej cibuľu.
  2. Cibuľku som chvílku popražila a pridala som štipku červenej papriky..
  3. Šošovicu som premyla a predvarila 15 min. v čistej vode...vodu som zliala a šošovicu som pridala k cibuľke.
  4. Keďže bola šošovica už skoro uvarená, hneď som k nej pridala aj mleté ovsené vločky, ktoré mali tú funkciu, že nahradili múku na zahustenie...spolu som ich povarila 20 min..dochutila soľou, čiernym korením a čubricou.
  5. Pripravila som si suroviny na obaľovanie cubulových koliesok..cibuľu som pokrájala na hrubšie kolieska, namočila do vajíčka, do strúhanky a vypražila v horúcom oleji do zlatista..Hotový šošovicový prívarok som naložila na tanier, pridala som šťavnatú údenú krkovičku, vyprážané cibuľkové kolieska a vajce pokrájané na mesiačiky..dobrú chuť..