Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduchý no chutný prívarok zo šošovice so zemiakmi a s veľmi chutným volským okom s oškvarkami.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Šošovicu som dala do rajnice, zaliala vodou a varila som ju 3 minúty. Potom som vymenila vodu a ešte takto som opakovala dvakrát. Do rajnice som dala pol lyžice masti a pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla. K opečenej cibuli som pridala predvarenú šošovicu a spolu chvíľku podusila.
  2. Pridala som mletú červenú papriku.
  3. Zaliala som vodou, pridala som očistené zemiaky nakrájané na malé kocky, osolila, okorenila, pridala som bobkový list a nové korenie. Varila som vlastne len zemiaky a pri tom sa dovarila aj šošovica.
  4. V smotane som rozmiešala polohrubú múku.
  5. Pridala som k uvarenej šošovici so zemiakmi a nechala som prejsť varom. Pridala som trošku cukru a ocot.
  6. Oškvarky som nakrájala na malé kocky.
  7. Na panvici som nechala roztopiť pol lyžice masti, pridala som oškvarky, iba chvíľku som ich opekala do chrumkava.
  8. K oškvarkom som pridala vajce a opiekla ako volské oko.
  9. Hotové jedlo som uložila na taniere a posypala pažítkou. Prajem vám dobrú chuť.