Šošovicový prívarok
Šošovicový prívarok s oškvarkovým volským okom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduchý no chutný prívarok zo šošovice so zemiakmi a s veľmi chutným volským okom s oškvarkami.
4 porcie |
30 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Šošovicu som dala do rajnice, zaliala vodou a varila som ju 3 minúty. Potom som vymenila vodu a ešte takto som opakovala dvakrát. Do rajnice som dala pol lyžice masti a pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla. K opečenej cibuli som pridala predvarenú šošovicu a spolu chvíľku podusila.
- Pridala som mletú červenú papriku.
- Zaliala som vodou, pridala som očistené zemiaky nakrájané na malé kocky, osolila, okorenila, pridala som bobkový list a nové korenie. Varila som vlastne len zemiaky a pri tom sa dovarila aj šošovica.
- V smotane som rozmiešala polohrubú múku.
- Pridala som k uvarenej šošovici so zemiakmi a nechala som prejsť varom. Pridala som trošku cukru a ocot.
- Oškvarky som nakrájala na malé kocky.
- Na panvici som nechala roztopiť pol lyžice masti, pridala som oškvarky, iba chvíľku som ich opekala do chrumkava.
- K oškvarkom som pridala vajce a opiekla ako volské oko.
- Hotové jedlo som uložila na taniere a posypala pažítkou.
Prajem vám dobrú chuť.