Šošovicovo-paradajková polievka s cícerom fotorecept

methi - fotkamethi, 22. augusta 2014
Šošovicovo-paradajková polievka s cícerom (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

1/2 hrnčeka
1/3 ČL
1 ks
4 stonky, cibuľková čast
1 ks
2 hrnčeky, alebo zeleninový vývar
2 PL
 mala hrsť
 hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cicer si na noc namacame a rano uvarime v tlakovom hrnci domakka. Trva to maximalne 20 minut.

  2. 2

    V hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridame rimsku rascu a nechame ju rozvonat. Potom pridame chilli papricku a nadrobno nakrajanu cibulkovu cast jarnych cibuliek. 2 minuty restujeme na miernom ohni.

    Šošovicovo-paradajková polievka s cícerom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridame nadrobno nakrajanu paradajku, sosovicu a premiesame.

    Šošovicovo-paradajková polievka s cícerom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vsetko to zalejeme vodou (alebo vyvarom), osolime a privedieme do varu. Ohen zmiernime a polievku varime asi 15 minut, kym sosovica nie je makka. Potom paradajky aj sosovicu trocha roztlacime. Ak chcete pouzit mixer, mozete si ju vymixovat dohladka.

    Šošovicovo-paradajková polievka s cícerom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame kokosove mlieko a koriandrovu vnat, prejdeme varom a hrniec dstavime z ohna.

    Šošovicovo-paradajková polievka s cícerom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do hotovej polievky vhodime za hrst uvareneho cicera a mozeme ihned podavat.

    Šošovicovo-paradajková polievka s cícerom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
@methi tuto metodu uvolnenia chuti rasce pouzivam aj ja /hlavne ked varim "spinavu" ryzu - ryzu s rascou a korenim/.

Nadherne to vonia a kmin nema taku typicky "ostru" chut..

5*.

Mozem pouzit aj klasika plnotucne mlieko?

Pridaj komentár k receptu: