Šošovicové placky
Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Placky: Šošovicu s ryžou dáme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ. Prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Nasledujúci deň zmes rozmixujeme a na horúcom oleji vypražíme 12 placiek, ktoré
hneď po vybratí z panvice zatočíme na pripravený valček a necháme vychladnúť.
- Šalát: Cuketu a tekvicu zbavenú jadier nakrájame
na tenké prúžky, šalátové srdiečka nakrájame na prúžky,
pridáme šalotku nakrájanú na tenké kolieska. Do misky
dáme limetkovú šťavu, pokrájanú zeleninu, soľ, korenie a nasekanú koriandrovú vňať. Dobre premiešame.
- Placky naplníme šalátom. Navrch dáme dresing, ktorý pripravíme
z creme fraiche, jogurtu, zo soli, z korenia a čerstvého
koriandra.
|