Šošovicové placky
Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky
so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu
a soľ. Prikryjeme a vložíme na noc do chladničky.
Nasledujúci deň rozmixujeme a v horúcom oleji
vypražíme 12 placiek, ktoré hneď po vybratí z panvice
zatočíme na pripravený valček a necháme
vychladnúť.
- Náplň: Cuketu a tekvicu zbavenú jadier nakrájame
na tenké prúžky. Šalátové srdcia nakrájame
na prúžky a pridáme šalotku nakrájanú na kolieska. Do misky dáme limetkovú šťavu, cuketu, tekvicu,
šalotku, soľ, korenie a koriander. Dobre premiešame
a plníme do pripravených placiek.
- Navrch
dáme dresing, ktorý pripravíme z creme fraiche,
jogurtu, soli, korenia a čerstvého koriandra.
|