Šošovicové placky

Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ. Prikryjeme a vložíme na noc do chladničky. Nasledujúci deň rozmixujeme a v horúcom oleji vypražíme 12 placiek, ktoré hneď po vybratí z panvice zatočíme na pripravený valček a necháme vychladnúť.
  2. Náplň: Cuketu a tekvicu zbavenú jadier nakrájame na tenké prúžky. Šalátové srdcia nakrájame na prúžky a pridáme šalotku nakrájanú na kolieska. Do misky dáme limetkovú šťavu, cuketu, tekvicu, šalotku, soľ, korenie a koriander. Dobre premiešame a plníme do pripravených placiek.
  3. Navrch dáme dresing, ktorý pripravíme z creme fraiche, jogurtu, soli, korenia a čerstvého koriandra.