Šošovicové guľky s cestovinami z medvedieho cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.
  2. Preložíme do mixéra a rozmixujeme najemno. Postupne pridávame múku a vodu podľa potreby. Pridala som asi 50 ml vody.
  3. Vypracujeme pevné, hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
  4. Cesto rozvaľkáme a necháme chvíľu obschnúť.
  5. Cesto nakrájame. Ja som na vaľkanie aj krájanie použila strojček na cestoviny. Cestoviny uvaríme tesne pred podávaním v osolenej vriacej vode.
  6. Šošovicové guľky: Šošovicu uvaríme v jemne osolenej vode domäkka. Mala by byť až mierne rozvarená.
  7. Pridáme k nej strúhané tofu a 2 hrste nasekanej petržlenovej vňate. Premiešame.
  8. Pridáme strúhanku a cícerovú múku. Dochutíme soľou a čiernym korením.
  9. Z hmoty tvarujeme guľky veľkosti vlašského orecha. Vyšlo mi cca 50ks.
  10. V panvici rozohrejeme trochu oleja a guľky vyprážame zo všetkých strán.
  11. Paradajková omáčka: Čerstvé paradajky narežeme do kríža a vo vriacej vode krátko sparíme.
  12. Ošúpeme ich a nakrájame.
  13. Pripravíme si šalotku a cesnak. Očistíme ich a nakrájame nadrobno.
  14. Na oleji speníme cibuľku a pridáme cesnak.
  15. Po chvíli pridáme nakrájané paradajky. Keďže v tomto období paradajky nemajú tu správnu chuť ani farbu, pridala som k ním ešte paradajky z konzervy. Ochutíme soľou, čiernym korením a dusíme, kým sa paradajky nerozvaria. Na záver môžeme omáčku rozmixovať ponorným mixérom.