Cestoviny:
Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.
Preložíme do mixéra a rozmixujeme najemno. Postupne pridávame múku a vodu podľa potreby. Pridala som asi 50 ml vody.
Vypracujeme pevné, hladké cesto. Zabalíme ho do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky.
Cesto rozvaľkáme a necháme chvíľu obschnúť.
Cesto nakrájame. Ja som na vaľkanie aj krájanie použila strojček na cestoviny. Cestoviny uvaríme tesne pred podávaním v osolenej vriacej vode.
Šošovicové guľky:
Šošovicu uvaríme v jemne osolenej vode domäkka. Mala by byť až mierne rozvarená.
Pridáme k nej strúhané tofu a 2 hrste nasekanej petržlenovej vňate. Premiešame.
Pridáme strúhanku a cícerovú múku. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Z hmoty tvarujeme guľky veľkosti vlašského orecha. Vyšlo mi cca 50ks.
V panvici rozohrejeme trochu oleja a guľky vyprážame zo všetkých strán.
Paradajková omáčka:
Čerstvé paradajky narežeme do kríža a vo vriacej vode krátko sparíme.
Ošúpeme ich a nakrájame.
Pripravíme si šalotku a cesnak. Očistíme ich a nakrájame nadrobno.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme cesnak.
Po chvíli pridáme nakrájané paradajky. Keďže v tomto období paradajky nemajú tu správnu chuť ani farbu, pridala som k ním ešte paradajky z konzervy. Ochutíme soľou, čiernym korením a dusíme, kým sa paradajky nerozvaria. Na záver môžeme omáčku rozmixovať ponorným mixérom.