Šošovicová polievka s párkom sladko-kyslá fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 15. mája 2014

Tak tu je ďalší takto robím šošovicu ja mojej dcére moc chutí :)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Naschvál som nenapísala koľko čoho lebo každá gazdinka varí podľa počtu jedákov :) Do hrnca si dáme šošovicu, bobkový list, soľ zalejeme vodou a dáme variť do polo-mäkka.

    Šošovicová polievka s párkom sladko-kyslá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzi varenie si nakrájame párky na menšie kúsky a opražíme ich na oleji odstavíme a odložíme nabok. Naškrabeme si zemiaky a nakrájame na kocky. Keď je už šošovica uvarená no nie celkom do mäkka pridáme zemiaky, mleté korenie, troška mletá rasca a varíme až máme zemiaky mäkké.

    Šošovicová polievka s párkom sladko-kyslá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak už máme zemiaky uvarené pridáme cukor kto ako má rád ja robím sladšiu, potom ešte dosolíme necháme prevrieť. Zatiaľ si rozmiešame v mlieku hl. múku.

    Šošovicová polievka s párkom sladko-kyslá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vlejeme cez sitko do šošovici zamiešame necháme len chvíľku prevrieť a pridáme ocot podľa chuti ja dávam len tak, aby bolo cítiť troška kyslosť lebo moja dcéra veľmi nemusí veľa octu a aj preto ho dávam hneď, aby nebola šošovica veľmi hustá.Na záver pridáme párky aj s olejom. Necháme to prevariť, aby sa nám spojili chute ak treba dosolíme, docukrujeme a dokoreníme.

    Šošovicová polievka s párkom sladko-kyslá (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prajem Vám dobrú chuť :) My ju máme radi s čerstvým chlebíkom a na vrch sa môže urobiť aj volské oko z vajíčka.

    Šošovicová polievka s párkom sladko-kyslá (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

pipnat
podobnú som včera varila deťom na večeru, len som necukrila a nedala párky, namiesto octu citrón (pre mňa zdravšia verzia bez múky,doplnená o mrkvu a petržlen-deti chceli len zemiaky)...mňam:)ak máme párky s vysokým obsahom mäsa, občas použijem aj ja:)
bambulkaaa
Šošovica má tiež veľmi veľa spôsobov prípravy a každý ju robí podľa vlastnej chuti aj pri tomto jedle sa fantázii medze nekladú :) A veru mňam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia