Šošovica

Šošovica s tofu a so špaldovými plackami podľa Petra Petka Opeta (videorecept)

Autor receptu: sons

Pozrite si jednoduchý recept od speváka a spisovateľa Petra Petka Opeta na prípravu vegetariánskej dobroty zo šošovice.

Suroviny

Postup

  1. Prepláchnutú nelúpanú šošovicu dáme variť do vody so zeleninovým bujónom, celými strúčikmi cesnaku a bobkovým listom.
  2. Po približne 1 - 1,5 hodine varenia, keď bude šošovica mäkká, uvarený cesnak rozpučíme a šošovicu dochutíme indickým korením.
  3. Zo špaldovej múky a vody vypracujeme cesto. Z cesta vyvaľkáme tenké placky, ktoré opražíme na prepustenom masle z oboch strán dozlatista.
  4. Na prepustenom masle opražíme na jemno nakrájané tofu a ochutíme trochou sójovej omáčky.
  5. Šošovicu podávame s tofu a špaldovými plackami.