Šošovica na marocko-alžírsky spôsob

Autor receptu: veronikavari

Na dovolenke v Maroku som toto jedlo ochutnala a chutilo tak vynikajúco, že som si ho musela uvariť doma. Recept mám priamo z Alžírska.

120 minút
príprava

Postup

  1. 10cl olivového oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, hrsť zelerovej vňate, mrkva, olúpaná väčšia paradajka. Povariť a pre lepšiu konzistenciu som to mierne rozmixovala. Pridať namočenú šošovicu, soľ, čierne korenie, mletú rascu, kto má aj koriander, zázvor, ras el hanout (môžete si aj vyrobiť doma - mletý muškátový oriešok 2čl, mletý koriander - 2čl, mletá rímska rasca - 2čl, mletý zázvor - 2čl, soľ - 2čl, mletá škorica - 2čl, mletá červená paprika - 1,5čl, mleté čierne korenie - 1,5čl, kajenská paprika - 1čl, mletý kardamón - 1čl, korenie all spice - 1čl, mleté klinčeky - 1/2čl) , 2-3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku. Zaliať vodou a variť do mäkka. Koreniny som zvolila podľa chuti a ras el haout som namiešala z toho, čo som mala. Pre pikantnosť som ešte pridala trošku chilli. Tofu na ozdobu som len zľahka pokorenila, posypala vegetou a opiekla na panvici s olivovým olejom.