Rezancová polievka

Sopa de fideo con queso (Rezancová polievka so syrom)

Autor receptu: bugout

Podľa uja googla ide o typickú ekvádorskú polievku. Ja som na ňu natrafil keď som všeobecne skúmal juhoamerickú kuchyňu... A keďže som fanúšik polievok, išiel som do toho. Samozrejme, že s trochou lokalizácie. Koho láka polievka s rezancami, zemiakmi a bielym syrom smelo do toho.

2
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Receptov je samozrejme viac a rôznia sa, takže v texte píšem aj niektoré možné alternatívy. Množstvá píšem len orientačne niečo, polievky skoro vždy robím len pre seba, tak všetko dávam od oka v malých množstvách... V polievke sa má použiť čerstvý biely syr, taký čo sa v nej neroztopí (maximálne trochu zmäkne), takže podľa toho vyberajte.
  2. Na oleji opečieme bielu časť cibuľky, pridáme nakrájané očistené zemiaky a chvíľku spolu opekáme a zalejeme vodou. Niektoré recepty pridávajú vývar alebo slepačí bujón a niekde aj paradajkový bujón (to som u nás veru nevidel). Ja som robil s čistým vývarom z kuracích chrbtov.
  3. Cca po desiatich minútach pridáme mlieko (niektoré recepty do mlieka rozmixujú čerstvý syr, alebo tavený syr alebo dávajú smotanu...). Par minút pred koncom idú rezance (po pridaní rezancov môžete polievku odstaviť a zakryté nechať rezance dôjsť) . Niektoré recepty dávajú rezance hneď na začiatku, ale to som sa bál, žeby sa rozvarili za tých 15-20 minút na blato. Na záver oregano (ja som dal mexické oregano) a podľa potreby soľ...