Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska videorecept
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia zvaného „Estado Novo“. Traduje sa príbeh, že traja ľudia sa museli vedieť najesť z jednej sardinky. Gastronómia z Alentejo bola preto jednoduchá a veľmi lokálna a špecifická. Sopa de Cacao sa preslávila až tak, že sa stala národným jedlom celej krajiny.
Suroviny
500 g čerstvá |
|
|
|
1 KL |
|
4 strúčiky |
|
|
|
|
|
3 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rybu nakrájame na menšie kúsky, v miske zmiešame s olejom, cesnakom, paprikou, koriandrom, bobkovým listom, soľou a korením. Marinujeme 30 minút.
- 2
Nasekanú cibuľu orestujeme na panvici na oleji dozlatista, pridáme namarinovanú rybu, opečieme zo všetkých strán za občasného miešania.
- 3
Zalejeme vývarom a na miernom ohni varíme cca 20 minút.
- 4
Na záver posypeme čerstvým koriandrom a podávame s opečeným bielym chlebom.
- 5
TIP majstra Ihnačáka: Podľa sezóny môžete pridať napríklad cukinu alebo fenikel. A k základu polievky pridajte biele víno, bude chutiť oveľa lepšie.
Tiež rybacia polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Áno, recept je sympatický. Ale marinádu nikde nevidím, navyše z videa aj postupu je jasné, že je to vňať.
Bod č.1