Hovädzia polievka

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka

Autor receptu: redakcia

120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť (bez soli). Ochutíme slanou zeleninovou zmesou. Pripravíme vývar.
  2. Kapustu nakrájame na menšie štvorčeky, mrkvu na polkolieska a cibuľu nadrobno. V inom hrnci osmažíme na masle cibuľu, potom pridáme mrkvu a kapustu. Restujeme.
  3. Vývar z hovädzieho mäsa scedíme a prilejeme ku kapuste. Pridáme na kocky nakrájané údené aj varené mäso a zmes ďalej varíme. Postupne pridávame nakrájané uhorky, hríby, dochutíme paradajkovým pretlakom a necháme prevariť asi 30 minút.
  4. Podľa chuti pridáme ešte slaný nálev z uhoriek (namiesto soli). Podávame posypané čerstvými bylinkami, s kyslou smotanou a s tmavým celozrnným chlebom.
  5. Tip: : Okraje údeného mäsa treba zrezať, aby polievka nebola horká.