Sójový fazuľový guláš s haluškami (fotorecept)

Autor receptu: oco

Tu/na vareche/ moc nejde sójové mäso,ja tomu rozumiem.Sójové mäso nemôže byť živočíšne pretože je rastlinného pôvodu.A o tom to je! Prijmite ho je dobré a keď zase raz budú v meste merať cholesterol tak budete na seba hrdý.Aj tak mám najradšej plnený "bôčik",ale mám rád bez výhrad aj dobré pripravené sójové mäso a o tom to je.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Večer pred varením si namočíme fazuľu.Na druhý deň zlejeme vodu v ktorej bola namočená aby nás z fazule nenadúvalo.Dáme čerstvú vodu pridáme bobkový list,2 ks nového korenia,5 ks čierneho korenia a bez soli uvaríme do mäkka pred koncom pridáme soľa necháme chvíľu odstáť.Potom precedíme.
  2. Na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zelenú papriku.
  3. Pridáme prelisovaný cesnak,mleté čierne korenie,mletú papriku,nakrájané paradajky z konzervy aj so šťavou,vegetu.Základ podlejeme vodou a dusíme
  4. Keď sa prebytočná voda odparí pridáme sójové mäso,ktoré sme pripravili podľa návodu s bujónom,mletou červenou paprikou a prelisovaným cesnakom.
  5. Podlejeme trochou vody spolu dusíme,zahustíme hladkou múkou na potrebnú hustotu.Nakoniec pridáme fazuľu spolu varíme aby sa chute spojili.Podľa potreby dochutíme.
  6. K múke pridáme ,vajce,prášok do pečiva,soľ,mlieko a vodu a vymiešame cesto ktoré necháme postáť.Zatiaľ si dáme zovrieť vo väčšom hrnci osolenú vodu do ktorej sme pridali olej.Keď voda vrie zavaríme halušky/po našom nokerle/.Keď vyplávajú hore sedíme,prepláchneme vodou a pridáme trochu oleja.
  7. Na tanieri fazuľový guláš ozdobíme na tenko nakrájanou zelenou štipľavou paprikou,alebo feferónkou /na fotke nieje vidieť,nemám foťák,fotím na mobil,no čo už/. Na halušky trochu petržlenovej vňate a je to. Dobrú chuť aj keď uvidíte sójové mäso tak teda neviem.