Sójový fazuľový guláš s haluškami (fotorecept)
Autor receptu: oco
Tu/na vareche/ moc nejde sójové mäso,ja tomu rozumiem.Sójové mäso nemôže byť živočíšne pretože je rastlinného pôvodu.A o tom to je! Prijmite ho je dobré a keď zase raz budú v meste merať cholesterol tak budete na seba hrdý.Aj tak mám najradšej plnený "bôčik",ale mám rád bez výhrad aj dobré pripravené sójové mäso a o tom to je.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer pred varením si namočíme fazuľu.Na druhý deň zlejeme vodu v ktorej bola namočená aby nás z fazule nenadúvalo.Dáme čerstvú vodu pridáme bobkový list,2 ks nového korenia,5 ks čierneho korenia a bez soli uvaríme do mäkka pred koncom pridáme soľa necháme chvíľu odstáť.Potom precedíme.
- Na oleji smažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a zelenú papriku.
- Pridáme prelisovaný cesnak,mleté čierne korenie,mletú papriku,nakrájané paradajky z konzervy aj so šťavou,vegetu.Základ podlejeme vodou a dusíme
- Keď sa prebytočná voda odparí pridáme sójové mäso,ktoré sme pripravili podľa návodu s bujónom,mletou červenou paprikou a prelisovaným cesnakom.
- Podlejeme trochou vody spolu dusíme,zahustíme hladkou múkou na potrebnú hustotu.Nakoniec pridáme fazuľu spolu varíme aby sa chute spojili.Podľa potreby dochutíme.
- K múke pridáme ,vajce,prášok do pečiva,soľ,mlieko a vodu a vymiešame cesto ktoré necháme postáť.Zatiaľ si dáme zovrieť vo väčšom hrnci osolenú vodu do ktorej sme pridali olej.Keď voda vrie zavaríme halušky/po našom nokerle/.Keď vyplávajú hore sedíme,prepláchneme vodou a pridáme trochu oleja.
- Na tanieri fazuľový guláš ozdobíme na tenko nakrájanou zelenou štipľavou paprikou,alebo feferónkou /na fotke nieje vidieť,nemám foťák,fotím na mobil,no čo už/. Na halušky trochu petržlenovej vňate a je to. Dobrú chuť aj keď uvidíte sójové mäso tak teda neviem.