Sójové mäso v madras karí

Autor receptu: 2010

Mala prist navsteva ktory su vegetariani, tak som isiel na radu do indickeho obchodu kde vedia ako na to ked viac ako z 1 bilionu ludi v Indii je vacsia polovicka vegetarianov.Tak som dostal sojove maso - kocky Nutrela a ja nie som expert na mletie a vyrabanie kari od zakladu ako daktore varechacky tak mi predali hotovu Madras kari pastu vo flaske. Ja som len pridal zeleninu sojove maso a kari pastu, vodu a kokosove mlieko a kazdy si pochvaloval.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Susene sojove kocky Nutrela som dal namocit podla navodu do vody, vodu zlial a kocky zlahka vyzmikal. Medzi tym som na drobno nakrajal cibulu, cesnak,zazvor a chilli, ktore som dal rychlo oprazit na horuci olej.
  2. Paradajky a papriku som nakrajal na male kusky a spolu so sojovym masom pridal k oprazenej k cibuli , cesnaku , zazvory a chilli.Nakoniec som pridal 3 lyzice Madras kari koncentratu a podlial vodou.
  3. Ked sa cela zmes dostala do varu pridal som cca 200 ml . kokosoveho mlieka. Vsetko som varil pokial sojove kocky neboli makka a omacka nezhustla cca. 30 minut.
  4. Servirovali sme s ryzou, ozdobili ciernym sezamom. PS: A nevegetariani sa cudovali ake maso sme to servirovali ... nedalo sa rozoznat ze to nie je maso ale soja.Naozaj prekvapeny ..aj ja.