Sójové mäso v madras karí
Autor receptu: 2010
Mala prist navsteva ktory su vegetariani, tak som isiel na radu do indickeho obchodu kde
vedia ako na to ked viac ako z 1 bilionu ludi v Indii je vacsia polovicka vegetarianov.Tak
som dostal sojove maso - kocky Nutrela a ja nie som expert na mletie a vyrabanie kari
od zakladu ako daktore varechacky tak mi predali hotovu Madras kari pastu vo flaske.
Ja som len pridal zeleninu sojove maso a kari pastu, vodu a kokosove mlieko a kazdy si
pochvaloval.
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Susene sojove kocky Nutrela som dal namocit podla navodu do vody, vodu zlial a kocky zlahka vyzmikal.
Medzi tym som na drobno nakrajal cibulu, cesnak,zazvor a chilli, ktore som dal rychlo oprazit na horuci olej.
- Paradajky a papriku som nakrajal na male kusky a spolu so sojovym masom pridal k oprazenej k cibuli , cesnaku , zazvory a chilli.Nakoniec som pridal 3 lyzice Madras kari koncentratu a podlial vodou.
- Ked sa cela zmes dostala do varu pridal som cca 200 ml . kokosoveho mlieka.
Vsetko som varil pokial sojove kocky neboli makka a omacka nezhustla cca. 30 minut.
- Servirovali sme s ryzou, ozdobili ciernym sezamom.
PS: A nevegetariani sa cudovali ake maso sme to servirovali ... nedalo sa rozoznat ze to nie je maso ale soja.Naozaj prekvapeny ..aj ja.