Syrové koláčiky
Soesjes - snack z odpaľovaného cesta dochuteného syrom
Autor receptu: redakcia
Tento malý snack milujú najmä Holanďania. Jedia ho k pivku, večer, keď sa stretávajú s priateľmi či s rodinou.* Na prípravu sa používa chuťovo výrazný syr s vysokým obsahom tuku, ako je ementál, gorgonzola, no použiť môžeme aj syr s modrou plesňou. Ak koláčiky pripravíme väčšie, môžeme ich naplniť rôznymi plnkami, napríklad lososovou, cesnakovou či bylinkovou.
20 ks porcií |
20-35 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Keď už má cesto teplotu nižšiu ako 38 °C, ručne primiešame na malé kocky (2 x 3 mm) nakrájaný ementál.
- Plechy na pečenie vystelieme perforovanou silikónovou podložkou silikomart alebo papierom na pečenie. Lyžicou nanášame na plech
na pečenie malé kôpky syrového cesta, ktoré nakoniec posypeme najemno nastrúhaným parmezánom.
- Koláčiky necháme pred vložením do rúry ešte 10 – 12 minút postáť, cesto sa stabilizuje a rovnomernejšie rastie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 – 35 minút dozlatista.