Syrové koláčiky

Soesjes - snack z odpaľovaného cesta dochuteného syrom

Autor receptu: redakcia

Tento malý snack milujú najmä Holanďania. Jedia ho k pivku, večer, keď sa stretávajú s priateľmi či s rodinou.* Na prípravu sa používa chuťovo výrazný syr s vysokým obsahom tuku, ako je ementál, gorgonzola, no použiť môžeme aj syr s modrou plesňou. Ak koláčiky pripravíme väčšie, môžeme ich naplniť rôznymi plnkami, napríklad lososovou, cesnakovou či bylinkovou.

20 ks
porcií
20-35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si základné odpaľované cesto, recept nájdete tu. Keď už má cesto teplotu nižšiu ako 38 °C, ručne primiešame na malé kocky (2 x 3 mm) nakrájaný ementál.
  2. Plechy na pečenie vystelieme perforovanou silikónovou podložkou silikomart alebo papierom na pečenie. Lyžicou nanášame na plech na pečenie malé kôpky syrového cesta, ktoré nakoniec posypeme najemno nastrúhaným parmezánom.
  3. Koláčiky necháme pred vložením do rúry ešte 10 – 12 minút postáť, cesto sa stabilizuje a rovnomernejšie rastie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 20 – 35 minút dozlatista.