Sobíkové muffinky (fotorecept)

Autor receptu: zlota1

20-25
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z ingrediencií na cesto si vymiešame hladké cesto, nalejeme do košíčkov na muffiny a upečieme v predhriatej rúre na 180 st. Do cesta môžme pridať aj kokos alebo kakao, podľa chuti, ja som zvolila vanilkové. Upečené muffiny necháme úplne vychladnúť. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s tukom v obvyklom pomere.
  2. Vychladnuté muffiny zrežeme tak, aby nám ostala rovná plocha, teda odrežeme vrchný kopček. Na mini piškótky roztopenou čokoládou prilepíme farebnú cukrovú konfetu, spravíme si dvojité množstvo, ako nám vyšlo muffinov, mne vyšlo 22, takže som si urobila 44 mini piškótiek s konfetami, to budú očká. Na konfetu urobíme ešte kvapku z čokolády a máme očko.
  3. Na veľké detské piškóty čokoládou prilepíme lentilky, vznikne nám ňufák.
  4. Všetky komponenty necháme zaschnúť, aby čokoláda stuhla a plnila funkciu jedlého lepidla. Potom si natrieme zrezané časti muffinov tekutou čokoládou, položíme na hornú tretinu slané praclíky a na dolú časť dáme ňufákovú piškótu. Necháme dobre zaschnúť.
  5. Po stuhnutí čokolády nám už drží tvár sobíka, treba už len prilepiť očká, taktiež tekutou čokoládou a potom už len nechať stuhnúť a sobíci sú na svete. Dobrú chuť. Keď mi došli praclíky urobila som zbytok len ako tváričky, tiež boli pekné, oči rovnako robené ako nos, lentilka a ústa z cukrových srdiečok, alebo z gumových hadíkov.