Snehové minitortičky
Snehové minitortičky s ovocnou omáčkou a tvarohovým krémom
Autor receptu: redakcia
Privolajte si ešte na chvíľu odchádzajúce leto s týmito minitortičkami s ovocím.
6 ks porcií |
90 minút príprava |
60-75 minút na 180/110 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme na strednej rýchlosti a postupne do nich pridávame cukor. Keď sa cukor počas šľahania rozpustí, zvýšime rýchlosť obrátok mixéra na maximum. Nakoniec pridáme ocot
a kukuričný škrob a zašľaháme ich do snehu.
- Sneh dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou
a s rozstupmi nastriekame na plech s papierom na pečenie malé korpusy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, znížime teplotu na 110 stupňov a sušíme 60-75 minút.
- Ovocná omáčka: Drobné ovocie povaríme s cukrom a lyžicou vody. Ak nám v omáčke prekážajú semienka, môžeme ju rozmixovať a prepasírovať.
- Krém: Všetky prísady na krém vyšľaháme v mixéri dotuha, krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou.
- Upečené snehové korpusy prelejeme ovocnou omáčkou, nastriekame krém a tortičky ozdobíme drobným ovocím a hoblinkami čokolády.