Snehové minitortičky

Snehové minitortičky s ovocnou omáčkou a tvarohovým krémom

Autor receptu: redakcia

Privolajte si ešte na chvíľu odchádzajúce leto s týmito minitortičkami s ovocím.

6 ks
porcií
90 minút
príprava
60-75 minút
na 180/110 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme na strednej rýchlosti a postupne do nich pridávame cukor. Keď sa cukor počas šľahania rozpustí, zvýšime rýchlosť obrátok mixéra na maximum. Nakoniec pridáme ocot a kukuričný škrob a zašľaháme ich do snehu.
  2. Sneh dáme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a s rozstupmi nastriekame na plech s papierom na pečenie malé korpusy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, znížime teplotu na 110 stupňov a sušíme 60-75 minút.
  3. Ovocná omáčka: Drobné ovocie povaríme s cukrom a lyžicou vody. Ak nám v omáčke prekážajú semienka, môžeme ju rozmixovať a prepasírovať.
  4. Krém: Všetky prísady na krém vyšľaháme v mixéri dotuha, krém dáme do cukrárenského vrecúška s ozdobnou špičkou.
  5. Upečené snehové korpusy prelejeme ovocnou omáčkou, nastriekame krém a tortičky ozdobíme drobným ovocím a hoblinkami čokolády.