Broskyňový koláč

Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Ľahučký a chutný koláčik. Všetko sa zmieša dokopy, ovocie na vrch a je to. Naozaj je vhodný aj pre začiatočníkov. Piekla som ho vo forme s priemerom 22 cm.

12
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Práškový cukor vymiešame s celými vajciami do peny. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječného základu.
  2. Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie.
  3. A poriadne všetko vyšľaháme na hladké cesto.
  4. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto. Broskyne pokrájame na kúsky a poukladáme ich na vrch cesta.
  5. Upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečený koláčik necháme vychladnúť.
  6. Vychládnutý ho posypeme po vrchu práškovým cukrom.
  7. Pokrájame na kúsky.
  8. :-)