Broskyňový koláč
Smotanový koláčik s broskyňami (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Ľahučký a chutný koláčik. Všetko sa zmieša dokopy, ovocie na vrch a je to. Naozaj je vhodný aj pre začiatočníkov. Piekla som
ho vo forme s priemerom 22 cm.
12 porcií |
20 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Práškový cukor vymiešame s celými vajciami do peny. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do vaječného základu.
- Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie.
- A poriadne všetko vyšľaháme na hladké cesto.
- Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto. Broskyne pokrájame na kúsky a poukladáme ich na vrch cesta.
- Upečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečený koláčik necháme vychladnúť.
- Vychládnutý ho posypeme po vrchu práškovým cukrom.
- Pokrájame na kúsky.
- :-)