Čerešňový koláč

Smotanový koláč s čerešňami

Autor receptu: redakcia

12
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V stredne veľkej miske vidličkou premiešame múku s cukrom. Pridáme nakrájané maslo a všetko spolu rozdrobíme. V šálke vidličkou rozšľaháme vajce a vidličkou ho zapracujeme do zmesi. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinu do chladničky.
  2. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na okrúhly plát. Dáme ho do formy s priemerom 25 cm a rovnomerne uhladíme. Rúru vyhrejeme na 200 °C a cesto pečieme 20 minút.
  3. Pripravíme plnku: Čerešne odkôstkujeme. Do veľkej misy dáme vajcia, smotanu na šľahanie, cukor a ručným šľahačom vyšľaháme.
  4. Na upečené cesto poukladáme čerešne, ktoré opatrne zalejeme vaječnou hmotou. Koláč pečieme asi 30 minút a potom necháme na mriežke mierne vychladnúť.