Smotanovo - šampiňónové cestoviny

myshull - fotkamyshull, 24. septembra 2012
Smotanovo - šampiňónové cestoviny
Foto: myshull

pre milovníkov húb. skvelá chuť, úžasná vôňa. odporúčam :)

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 citron
1 štipka
100 g
1 strúčik
150 ml
0,5 zväzok
300 g čerstvé
1 zväzok
1 balíček
3 KL
1 kelímok
1 štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    Huby očistíme (ja preferujem šampiňóny, samozrejme môžte použiť napr. kuriatka, alebo hlivu), nahrubo nasekáme a pokvapkáme troškou šťavy z citróna. Vo veľkom hrncy si pripravíme cestoviny. Plátky šunky nakrájame na rezančeky. Vo veľkom hrnci zohrejeme 1 ČL masla, pridáme prelisovaný cesnak a podusíme. Cesnak zalejeme smotanou a vývarom. Za stáleho miešania privedieme do varu, znížime teplotu a varíme cca 5 minút. Dochutíme soľou a korením a prilejeme citrónovú šťavu. Očistené huby opečieme na 2 ČL masla. Po 5 minútach pridáme nasekanú petržlenovú vňať a šunku. Dochutíme soľou a korením. Cestoviny zalejeme, necháme odkapkať a vo veľkej mise ich premiešame so smotanou a hubami. Rozdelíme na taniere a posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

baboja
Vyzerá to úžasne.Už viem,čo zajtra varím.Dík za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia