Smotanovo-hubové cestoviny s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Tip na rýchly obed či večeru :)

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. ...hrsť sušených húb si zalejeme vriacou vodou a cca 30 minút si ich nevšímame.
  2. ...zatiaľ si nakrájame kuracie mäsko na kocky cca 1x1 cm, cibuľku na nie príliš jemné kocky a cesnak na štvrťky (chceme aby dal jemnú príchuť, nie aby chuť hríbikov zabil:))
  3. ...na panvicu si dáme plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) a 2 PL olivového oleja, do rozpáleného pridáme kocky kuracích pŕs
  4. ...jemne ich okoreníme, smažíme len 2-3 minútky kým sa zatiahnu, potom ich vyberieme z panvice a výpek použijeme ďalej
  5. ...pridáme kúsky cesnaku (dosť veľké, aby sme ich neskôr mohli vybrať a neskôr pretlačiť)
  6. ...vsypeme nakrájanú cibuľu
  7. ...teraz si začneme všímať namočené sušené huby - poriadne z nich zlejeme vodu (tú odložíme bokom, ešte sa nám zíde) a vysypeme ich do panvice, necháme spolu dusiť 2-3 minuty
  8. ...potom cesnak vyberiem a pretlačíme ho naspäť k hubám a cibuli... už nasiakol hubami a cibuľou (ak by sme ho pretlačili hneď v úvode, jedlo by naopak natiahlo silnú chuť cesnaku a chuť húb by zanikla). Podusíme spolu cca 25 minút, keď máme pocit, že je málo tekutiny, podlejeme vodou z húb.
  9. ...čerstvé (alebo ako u mňa mrazené lieviky trúbkovité) huby si očistíme, opláchneme a nakrájame na väčšie kúsky. Možno použiť hocijaké huby, ktoré máte k dispozícii - aj pečiarky (šampiňóny).
  10. ...huby vsypeme do panvice, dochutíme - korením, rascou, sladkou paprikou, soľou... podľa chuti
  11. ...pridáme halúzku ligurčeka (domácky názov vegeta), zalejeme cca 0,5 dl vody z húb a všetko spolu dusíme cca 10 minút
  12. ...vlejeme smotanu na varenie
  13. ...necháme prevrieť - zredukovať
  14. ...do vriacej hmoty vysypeme kuracie prsia a necháme prehriať - maximálne minútku
  15. ...odstavíme z ohňa a vsypeme nasekanú petržlenovú vňať. Potom už len uvariť cestoviny a je to... naozaj skvelé :)