Tvarohové rožteky
Smotanové rožteky s tvarohom a marhuľami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Naozajstná rýchlovka, plná prekvapenia. Toto s ľahkosťou
zvládnu aj začiatočníci.
40 minút príprava |
20-25 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Cesto: Do misy preosejeme múku, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť, aby sa lepšie s ním pracovalo.
- Suroviny na plnku.
- Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Tvaroh, vanilinový cukor a puding zmiešame. Marhuľový kompót scedíme a pokrájame na pásiky, viď foto.
- Cesto rozdelíme na päť rovnakých bochníkov, ktoré rozvaľkáme do kruhu a rozkrojíme na 6 trojuholníkov. Na každý dáme tvarohovú plnku a kúsok marhule. Zrolujeme od širšej strany smerom k špicu do tvar rožtekov.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme rožky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20-25 minút do zlatista.
- Po upečení rožteky za horúca obaľujeme v zmesi vanilínového a práškového cukru. Dobrú chuť.