Smotanové poháre s jablkovo-banánovou vrstvou (fotorecept)
Autor receptu: violeta
K príprave týchto pohárov ma inšpiroval tento recept:
http://www.varecha.pravda.sk/recepty/smotanovy-krem-s-varenym-jablckom/65537-recept.html
Je to jesenná obmena ľahkého letného dezertu s vôňou škorice a jabĺk.
Postup
- Mám rada tieto rýchle, ľahké dezerty. Uspokoja chuť na sladké a nezaťažia žalúdok.
Tu sú všetky potrebné suroviny.
- Jablká aj banány som nakrájala na menšie kúsky, vytlačila šťavu z pomaranča.
- Všetko som dala podusiť. Pridala som mletú škoricu (približne polovicu čajovej lyžičky) a štipku muškátového oriešku. Na prisladenie som použila med, približne jednu lyžicu. Zmes som nechala úplne vychladnúť.
- Kyslú smotanu som vymiešala s približne dvoma lyžicami medu.
V elektrickom sekáčiku som si pripravila zmes detských piškót, vlašských orechov a ovsených vločiek v pomere 1:1:1.
- Na dno pohárov som nasypala orechovo-piškótovú zmes, pridala som dusené ovocie, smotanu a znova orechovo-piškótovú zmes, dusené ovocie a smotanu. Vrch som posypala zostávajúcou orechovo piškótovou zmesou a sekanou horkou čokoládou.