Smotanové poháre s jablkovo-banánovou vrstvou (fotorecept)

Autor receptu: violeta

K príprave týchto pohárov ma inšpiroval tento recept: http://www.varecha.pravda.sk/recepty/smotanovy-krem-s-varenym-jablckom/65537-recept.html Je to jesenná obmena ľahkého letného dezertu s vôňou škorice a jabĺk.

5
porcií

Postup

  1. Mám rada tieto rýchle, ľahké dezerty. Uspokoja chuť na sladké a nezaťažia žalúdok. Tu sú všetky potrebné suroviny.
  2. Jablká aj banány som nakrájala na menšie kúsky, vytlačila šťavu z pomaranča.
  3. Všetko som dala podusiť. Pridala som mletú škoricu (približne polovicu čajovej lyžičky) a štipku muškátového oriešku. Na prisladenie som použila med, približne jednu lyžicu. Zmes som nechala úplne vychladnúť.
  4. Kyslú smotanu som vymiešala s približne dvoma lyžicami medu. V elektrickom sekáčiku som si pripravila zmes detských piškót, vlašských orechov a ovsených vločiek v pomere 1:1:1.
  5. Na dno pohárov som nasypala orechovo-piškótovú zmes, pridala som dusené ovocie, smotanu a znova orechovo-piškótovú zmes, dusené ovocie a smotanu. Vrch som posypala zostávajúcou orechovo piškótovou zmesou a sekanou horkou čokoládou.