Smotanové nátierkové maslo s čerstvou vňaťou, pažítkou, bylinkami alebo cesnakom

Autor receptu: diabambulka

Pomazánka, ktorá vyniká svojou smotanovou chuťou. Ľahko sa rozotiera a najčastejšie sa používa na pečivo, do salátů alebo domácích pomazánok. Pomazánkové maslo sa dán pripraviťs rôznymi príchuťami napr. s chrenom, s bylinkami, pažítkou, alebo smotanové, ktoré môžeme použiť aj na pečenie koláčikov resp. na prípravu plnky. Je to naozaj jednoduché...

5 minút
príprava

Postup

  1. Všetko zmiešame, v miske . Jogurty, smotanu, soľ podľa chuti. Ak budeme používať do plnky na koláč - soľ nedávame. Ak chceme mať pomazánku s nejakou obľúbenou príchuťou, hneď k tomu zamiešajte nasekanú čerstvú vňať z jarnej cibuľky, alebo bylinky, čerstvú na jemno nasekanú pažítku, alebo chren, či prelisovaný cesnak, ... Možností je veľa...Do sitka vložíme plátenko a podložíme nejakú nádobu, kde bude odtekať srvátka. Prelejeme jogurty so smotanou a necháme 24 hodín odpočívať v chladničke.Po 24 hodinách syr vyklopíme na tanier. Srvátku môžeme použiť ako základ polievky, alebo na pri príprave chleba, alebo vypiť. Preložíme do nádoby s vrchnákom a odložíme do chladničky.
  2. Na úvodnej fotke je pomazánka s jarnou cibuľkovou vňaťkou a druhá fotka je pažítková variácia a cesnaková variácia.
  3. Dobrú chuť :-)))