Smotana pod perinou
Autor receptu: selmapuma
Veľmi rada robím v lete takéto koláčiky sú rýchle a jednoduché , zvládnu to aj začiatočníčky
najviac ma prekvapilo ked môj 11 ročný syn to pripravil celkom sám, pravdaže bez tej
želatíny ,ale naučím ho aj to :-) :-)
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravím pomarančovú želatínu , ale dám iba 0.5l vody a pridám cukor
- a nalejem na plech vyložený alobalom a poukladám čerešne ,no ja som zabudla odfotiťz čerešňami ale neskor ich uvidíte dám do chladničky kým si pripravím ostatné
- upečiem si piškótu zo 4. vajec natriem lekvárom ,požila som marhuľový a višňový tak pol na pol narežem kolieska a uložím na stuhnuté želé...
- teraz si zmiešam smotanu ,jogurt a cukor...aby mi smotana nevyšla na zmar ,ked ju otvorím obrátim a pichnem 2x nožom na dno a pekne vypadne z tégliku
- nalejem na roládky a pukladám indián keksy šupp do chladničky na 2-3 hod
- na koniec obrátim na dosku a opatrne stiahnem alobal
dobrú chuť
- zabudla som dať obrázok akú smotanu som použila , dobrá je aj tá v červenom tégliku z LIDLa