Smetisko po mojom (fotorecept)

Autor receptu: slavka11

Kyslá kapusta a zemiaky idú k sebe a keď pridáte ešte aj nejakú dobrú slaninku a klobásku júúúj to je hotové nebíčko v papuľke.

5
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Slaninku si pokrájame nadrobno, popražíme, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku a podusíme spolu kým sa nám aj klobáska neopraží a nepustí tuk. Pridáme cibuľku pokrájanú najemno. A spolu opekáme až dokiaľ nie je cibuľka sklovitá.
  2. K takto popraženej mase pridáme premytú kyslú kapustu. Ja ju potom krájam ešte na drobno je to chutnejšie ako keď sa ťahajú dlhé fúziky kapusty.
  3. Pekne premiešame, podlejeme asi tak pol deci vody a trošku osolíme. Prikryjeme a necháme dusiť kým kapustička nie je mäkká. Ale nemala by byť ako blato, treba ju dusiť iba dovtedy kým je ešte trošku chrumkavá. Spravidla je to dovtedy kým sa nevyparí všetka voda.
  4. Medzi tým ako sa nám kapustička dusí si očistíme zemiaky, umyjeme ich a nakrájame na kocky. Dáme variť do osolenej vody.
  5. Po uvarení zlejeme zo zemiakov vodu a rozmačkáme ich. (body 4 a 5 isto zvládne každý ale pre kompletnosť postupu ich uvádzam)
  6. A do týchto rozmačkaných horúcich zemiačikov vysypeme celú tú kapustovo-klobáskovo-slaninkovo-cibuľkovú zmesku.
  7. Poriadne premiešame aby boli všetky zemiačiky obalené touto dusenou zmesičkou. A už potom rýchlo taniere a šup šup za stôl lebo zemiaky sú najlepšie horúce. Možno toto jedlo na vzhľad nevyzerá veľmi vábne, preto asi aj ten názov ale chuť hmmm tak tá vám ten vzhľad niekoľkonásobne vynahradí. p.s. v pôvodnom recepte sa pridávali ešte aj nakrájané oškvarkty ale myslím, že aj takto je to dostatočne sýte a kalorické. DOBRÚ CHUŤ