Smažené tvarohové šišky s kyslou smotanou a marinovanými slivkami

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Kyslú smotanu ochutíme cukrom, zrniečkami vyškrabanými z vanilkového struku a starostlivo rozmiešame na hladký krém.
  2. Mrazené slivky necháme pozvoľna rozmraziť. Do panvice dáme cukor a na miernom príkone ho roztavíme na svetlý karamel. Potom ho zalejeme trochou vody, pridáme badián a rozvaríme. Do vlažného karamelu pridáme rozmrazené slivky, slivovicu a necháme marinovať. Kúsky sliviek nesmieme úplne rozvariť. V medzičase si pripravíme tvarohové šišky.
  3. V miske zmiešame tvaroh, múku vajcia, mlieko, prášok do pečiva, a hrozienka namočené v rume aj s nálevom. Všetko spolu vymiešame na hladké cesto. Do kastrólika nalejeme olej a zahrejeme asi na 150 °C. Čajovou lyžičkou odkrajujeme cesto a vkladáme do oleja. Správnu teplotu si vyskúšame najskôr na jednom kúsku. Haluška sa musí pomaly smažiť. Vnútri musí byť presmažená a na povrchu má mať hnedastú farbu. Usmažené kúsky ešte za tepla obalíme v škoricovom cukre.