Slovenský rezeň zo zeleru (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme ho už taký prejedený, že treba aj niečo diétnejšie, no nie ?

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeler som očistil a orezal šesť okrajov. To aby mi vznikla, akože kocka. Ta sa bude lepšie krájať. Orezky som odložil na polievku. Plátky som krájal na 5 mm.
  2. Do hrnca som dal variť vodu toľko aby mi tam vošli všetky plátky zeleru. Do vody som pridal soľ a šťavu z jedného citróna. Nechal rozvariť a potom som tam vložil zeler, ktorý som varil 5 minút.
  3. Po tej dobe som ho vytiahol a dal na osušku. Keď som mal obe strany suché, tak som ich dal aby mi pasovali dva kúsky na seba. Podla krajania. Teraz som jeden potrel horčicou a párny čili omáčkou. Na horčicu som dal šunku a na čili omáčku plátok údeného boku s cesnakom. Pred tým ako som ich spojil, tak do stredu som dal plátok tvrdého syra.
  4. Po spojení po dvoch kúskoch zeleru som nožom orezal všetko čo trčalo spoza zeleru. Lepšie sa bude obaľovať v klasickom troj obale. Potom som už len vyprážal z oboch strán.
  5. Nechal som odsať olej na papierovej utierke a môžem podávať. Prílohu si zvolte sami. Ja som to mal so zeleninovým šalátom. Želám dobrú chuť.