Slovenská bryndza vs Mexické avokádo (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Ďalší z receptov, ktorými sa nehanbím priznať ku svojej originalite a pôvodnému riešeniu, kombinácie ingrediencií a použitia. Dostal som z domova zásielku čerstvej bryndze a zároveň som písal príspevok o avokáde do diskusie na Vareche. Hneď ma napadla myšlienka zladiť pikantnú chuť bryndze s neutrálnou avokáda. Duel strednej Európy a južnej Ameriky rozhodne prispel k popularite obidvoch kontinentov, ako aj ich produktov. Nebojte sa experimentovať ani v kombinácii naoko neladiacich chutí a vôní.

6÷8
porcií
15´ minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. odvážime očistené a kôstok zbavené avokáda, odvážime ich a na ⅓ ich hmotnosti navážime bryndzu. Olúpanú malú červenú cibuľu nakrájame ako na tatarský biftek (~ 2÷3 PL □ 3 mm). V pracovnej miske vidličkou roztlačíme 3 avokáda, štrté, rozkrojené na štvrtinky naporcujeme ~ na 2 mm trojuholníčky a pridáme ich k roztlačenej dužine ostatných; vmiešame odváženú bryndzu, kocôčky červenej cibule, 2÷3 ML (mokka lyžičky) MČK (mletého čierneho korenia), 1 ML MČP (mletej červenej papriky), ½ ML mletej rasce; ochutnáme a podľa potreby pridáme soľ; 70 g sekaných vlašských alebo lieskových orechov nahradíme MČK, v prípade, že nátierku pripravujeme iba pre deti, vnúčatá alebo iných čvorgľov.
  2. Servírovanie: ako náplň do varených vajíčok, paradajok, paprík, šunky alebo iných mäsových či syrových rolád, s bielym pečivom, hriankami na sucho i mokro, alebo s bielym pečivom. Tie a tí, ktorí ostro sledujú svoju hmotnosť, môžu papať nátierku bez chlebovín, len tak na čisto,
  3. alebo ako ja, na krajci domáceho chlebíka s maslom a zapíjať kyslým mliekom či zdravým kefírom! Rozhodne mi však, prosím, dajte vedieť, ako Vám chutilo!